Skip to content

Nieuwjaarsreceptie 2014-Brouwerij Maallust

27 januari 2014 vond in een sneeuwrijk Veenhuizen de Nieuwjaarbijeenkomst van de NMG plaats. Plaats van delict was “brouwerij Maallust” gevestigd in de oude mechanische maalerij van de voormalige strafkolonie. De bijeenkomst werd gecombineerd met de jaarvergadering 2013.

Na een warme ontvangst met koffie en krentewegge werden de aanwezigen welkom geheten door de NMG voorzitter Albert Jansen en Maallust zware jongen Peter van de Steeg. De laatste deed meteen de aftrap wat betreft de lezingen en ging in op opkomst en ondergang van “de Kolonie Veenhuizen” en  het initiatief tot oprichting van Maallust. Zijn verhaal diende als bodem voor zowel de rondgang door de traditionele brouwerij als wel een prettige inleiding op de daarop volgende  technische lezingen.

Reinoud Noordman ging in op de technische inrichting van modern bierbrouwen bij Heineken. Centraal onderwerp was de ontwikkeling membraanfiltratie voor clarificatie van bier. Hij ging uitgebreid in op de langdurige ontwikkeling die Heineken en X-Flow-Pentair gepleegd hebben over een periode van meer dan 10 jaar. Stephan van Hoof lichtte die trend toe vanuit het perspectief van membraan- en procesontwikkelaar. Tezamen een prachtig voorbeeld van samenwerking van marktpartijen, die in een aantal gevallen de resultaten voor de leeuwen weg moesten slepen.

Na deze inspirerende verhalen werden de aanwezigen rondgeleid door de bouwerij Malluust en kaasmakerij Kaaslust. Met enthousiasme en plaatselijk gebrouwen versnaperingen-bier en kaas- werden de activiteiten onderstreept.

er volgde een vlotte jaarvergadering waarin verslagen werden goedgekeurd en de toetreding van Erik Hoving (DSM) tot het bestuur enthousiast werd onthaald door de aanwezigen.

Uiteindelijk werd de bijeenkomst afgesloten met kaasfondue en drentse stoofpot afgemaakt met Maallust bier en koffie.

Het bestuur dankt de sprekers en medewerkers voor hun enthousiasme en inzet. 2014 is goed begonnen voor wat de NMG betreft!

 

(FPC-NMG)

  • Lokatie NMG Nieuwjaarsreceptie: Brouwerij Maallust te Veenhuizen. » Click to zoom -> Lokatie NMG Nieuwjaarsreceptie: Brouwerij Maallust te Veenhuizen.
  • Groespfoto van alle aanwezigen. » Click to zoom -> Groespfoto van alle aanwezigen.
  • Lezingen over bier(brouwen) en membranen. Hier Reinoud Noordman van Heineken. » Click to zoom -> Lezingen over bier(brouwen) en membranen. Hier Reinoud Noordman van Heineken.
  • Rondleiding: Binnen bij de koperen ketels van Maallust... » Click to zoom -> Rondleiding: Binnen bij de koperen ketels van Maallust…
Back To Top